Raluca Turcan anunță: Guvernul a aprobat! Banii Sănătății merg și la stat și la privat!

Guvernul Orban a adoptat,  în ședința de marți proiectul de OUG prin care serviciile medicale din cadrul programelor naționale de sănătate curative se pot derula atât prin furnizori publici, cât și prin furnizori privați. Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, într-o postare pe Facebookcă, astfel, „pacienții vor accesa serviciul medical pe care-l consideră mai bun”.

„Ordonanța de Urgență dată de Guvernul Orban va salva vieți. Astfel, pacienții în stare critică vor beneficia mai repede de intervenții în cel mai apropiat spital, fie de stat, fie privat. Va crește, deci, numărul unităților sanitare care rezolvă cazurile de infarct miocardic sau de accident cerebral. Pacientul va beneficia de tratament și nu va plăti nimic”, a mai spus vicepremierul în postare.

Raluca Turcan a mai afirmat că printre avantajele pe care le conferă adoptarea Ordonanței se numără și libertatea de a alege furnizorul în cadrul programelor curative. Ea  mai pecizat că decontarea serviciilor accesate de pacient la stat sau privat se va face din bugetul Ministerului Sănătății.

De asemenea, Turcan atrage atenția că privatizarea serviciilor medicale este un fake news care ascunde interese obscure: „Liberalizăm, astfel, serviciile medicale ca să punem binele pacientului pe primul loc. Nu se privatizează niciun serviciu medical! Este un fake-news prin care cei care au interese obscure în sistemul medical vor să denatureze adevărul”.

Potrivit actului normativ, furnizorii privați de servicii medicale puteau implementa programe de sănătate ale statului, doar atunci când era depășită capacitatea furnizorilor publici de a le implementa.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *