VIDEO Rămas fără bucătari la Casa Albă din cauza închiderii guvernului, Trump a servit hamburgeri pe platouri de argint

Preşedintele american Donald Trump a organizat, luni, un ospăţ pe placul său la Casa Albă. Mâncarea „specială”, hamburgeri de la McDonald’s şi alte „delicatese” de la diverse lanţuri de restaurante fast-food, a fost servită pe platouri de argint.

De obicei, bucătarii de la Casa Albă ar fi servit mâncare mult mai elegantă sub privirea serioasă a portretului lui Abraham Lincoln, dar aceştia „se bucură” de zile libere din cauza închiderii guvernului SUA, scrie The Telegraph.

Casa Albă a menţionat că ideea de a servi fast-food a venit chiar de la preşedinte. Acesta s-a bucurat că poate servi „cea mai bună mâncare americană” pentru echipa Clemson Tigers, câştigătorii campionatului universitar de fotbal american.

„Avem pizza, 300 de hamburger, foarte mulţi cartofi prăjiţi şi toate alimentele noastre preferate”, a spus Trump jurnaliştilor, în timp ce un angajat al Casei Albe aprindea lumânări pentru festin.

„Vreau să văd ce mai rămâne, pentru că nu cred că va rămâne foarte multă mâncare”, a spus Trump, înainte ca atleţii, îmbrăcaţi în costume elegante, să intre în încăpere şi să îşi umple farfuriile.

Trump le-a spus jucătorilor după cină, că nu ar fi vrut iniţial să amâne cina festivă până după redeschiderea guvernului.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că a respins propunerea unui aliat republican din Senat de a redeschide temporar părţile închise ale administraţiei pentru a permite reluarea negocierilor privind impasul financiar, relatează Reuters.

Trump a declarat reporterilor că nu este de acord cu propunerea senatorului republican Lindsey Graham de a redeschide guvernul timp de trei săptămâni.

În cazul în care discuţiile nu reuşesc în această perioadă, a declarat duminică Graham, atunci Trump ar putea să meargă înainte şi să declare o stare de urgenţă naţională pentru a ocoli Congresul şi pentru a obţine bani pentru zidul de pe graniţa SUA-Mexic, problemă care a declanşat închiderea activităţii pe 22 decembrie.

Guvernul federal a fost parţial închis la cererea lui Trump ca un proiect de lege privind bugetul să includă 5,7 miliarde de dolari pentru a construi un zid de-a lungul graniţei cu Mexicul aşa cum a promis în timpul campaniei sale. Democraţii au refuzat negocierile până când guvernul nu va fi redeschis.

În jur de un sfert din guvernul american este închis de 24 de zile, după ce Trump a continuat să forţeze o promisiune făcută în timpul campaniei electorale. Acesta cere congresului peste cinci miliarde de dolari pentru a finanţa construirea unui zid la frontiera cu Mexico. Democraţii au respins această cerere în repetate rânduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *