Ramona Mănescu va analiza stadiul lucrărilor de la gazoductul Ungheni-Chișinău

Stadiul lucrărilor la gazoductul Ungheni-Chișinău va fi analizat, miercuri de ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, în cadrul unei viziete oficiale pe care o va efectua în Republica Moldova, deplasare în cadrul căreia se va întâlni cu Nicu Popescu, omologul său, precum și cu premierul Maia Sandu.

Realizarea proiectului Ungheni-Chișinău, un proiect de interes național în Republica Moldova, presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chișinău și una în Ungheni) şi dotarea Centrului de dispecerat și dirijare de la Ghidighici.

Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni-Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău.

Prima etapă, construcția gazoductului Iași-Ungheni, a fost finalizată în iulie 2014.

Potrivit estimărilor oferite de autorități încă de la debutul primelor lucrări, în 2013, gazoductul va putea transporta la capacitate maximă 1,5 miliarde metri cubi de gaze, mai mult decât cei 1,3 miliarde metri cubi de gaze ce reprezintă necesarul de consum al Republicii Moldova.

„Ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, va efectua mâine o vizită la Chișinău, la invitația omologului său din Republica Moldova, Nicolae Popescu. Vizita reprezintă o oportunitate pentru avansarea dialogului politic bilateral, cu accent pe implementarea proiectelor de cooperare derulate de România în Republica Moldova, în conformitate cu obiectivul strategic de sprijinire a parcursului european al Republicii Moldova”, scrie, marți seară, Ministerul Afacerilor Externe de la București, pe pagina de Facebook.

„După întâlnirea pe care o vom avea la MAEIE, doamna Mănescu va avea o discuție cu doamna Prim-Ministru Maia Sandu după care vom vizita împreună Sala cu Orgă precum și șantierul gazoductului Ungheni – Chișinău pentru a analiza stadiul lucrărilor acestui proiect care va asigura independența energetică a țării noastre”, scrie, la rândul său, Nicu Popescu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *