Rapoarte ale autopsiilor victimelor atentatelor din martie 2016 de la Bruxelles au fost furate

Rapoarte ale autopsiilor victimelor atacurilor teroriste din martie 2016 de la Bruxelles au fost furate dintr-o clădire a procuraturii din Bruxelles, a declarat marţi o sursă apropiată dosarului, relatează AFP.

Ea a confirmat informaţiile dezvăluite marţi seara de postul de televiziune flamand VTM Nieuws.

Parchetul din Bruxelles a confirmat într-un comunicat că „diverse obiecte, între care un hard disk, au fost furate joia trecută din cabinetul medicilor legişti”.

„Pe acest hard disk se găseau, printre altele, diferite rapoarte ale autopsiei şi examinărilor medicale legate de anchete judiciare în curs”, a precizat parchetul din Bruxelles.

„Un suspect, E.K., născut în 1991, a fost arestat” şi urmează să apară miercuri în faţa instanţei, a precizat sursa citată. „El neagă faptele şi ancheta nu a permis găsirea obiectelor furate”, a mai spus parchetul.

Procuratura din Bruxelles a criticat faptul că postul de televiziune VTM Niews a difuzat informaţii înainte ca parchetul să poată aduce la cunoştinţa „cât mai multor victime afectate de acest furt”.

Pe 22 martie 2016, atacurile sinucigaşe, revendicate de organizaţia jihadistă Statul Islamic, au făcut 32 de morţi şi peste 340 răniţi pe aeroportul din Bruxelles şi în staţia de metrou Maelbeek din capitala belgiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *