Răspuns în forță al USR: Ca să blocheze adoptarea PNDL 3, miniştrii USR-PLUS nu vor participa la şedinţa de Guvern de la ora 19.00

Vicepremierul Dan Barna a anunţat, miercuri, că miniştrii USR PLUS nu vor participa la şedinţa de Guvern de la ora 19.00. USR PLUS va decide, miercuri seară, care vor fi paşii de urmat şi a cerut convocarea unei şedinţe a coaliţiei, pentru joi dimineaţă.

”Am decis să nu participăm în această seară la şedinţa de Guvern, de la ora 19.00, şi să convocăm o şedinţa a coaliţiei mâine dimineaţă, la ora 10.00, care va defini cum vom proceda în continuare, în acest moment urmând să avem o şedinţă a Biroului Naţional aşa cum am discutat”, a declarat, miercuri, vicepremierul Dan Barna.

Întrebat ce se va întâmpla dacă PNDL 3 va fi aprobat în şedinţa de Guvern în absenţa miniştrilor USR PLUS, copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a afirmat: ”Dacă premierul decide să ţină şedinţa de guvern fără miniştrii USR PLUS, atunci ţine o şedinţă formată din 2 partide. Eu nu cred că poate să o facă”.

Cioloş a precizat că USR PLUS va decide miercuri seară mandatul cu care va merge joi în şedinţa coaliţiei, întrucât decizia ieşirii de la guvernare sau cea a depuneii unei moţiuni de cenzură se ia de către conducerea partidului, nu de către doi oameni.

Întrebat dacă USR PLUS va susţine moţiunea AUR, Dan BArna a afirmat: ”După cum am spus, toate opţiunile sunt pe masă. Vom vedea ce se întâmplă în următoarele ore şi vom avea o şedinţă a Biroului Naţional”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *