Rata de incidență sub 3 la mia de locuitori in București, a doua zi la rand. De luni s-ar putea redeschide restaurantele, teatrele si cinematografele

Rata de incidenta ramane in Bucuresti sub 3 la mia de locuitori pentru a doua zi la rand. Sambata, 1 mai, indicele de infectare este de 2,86 la mia de locuitori, potrivit Directiei de Sanatate Publica Bucuresti. Astfel, cinematografele, teatrele, restaurantele si cafenelele s-ar putea redeschide de luni, la 30% din capacitate.
Rata de incidenta a ajuns sambata la 2,86 la mia de locuitori, fiind a doua zi de scadere, dupa ce vineri Capitala a inregistrat o incidenta de 2,98 la mia de locuitori.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat vineri ca va astepta 48 de ore inainte de a dispune masurile de relaxare pentru a se asigura ca trendul ramane descendent. Duminica, 2 mai, ar putea sa se intruneasca Comitetul pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti pentru relaxarea restrictiilor.

Atunci cand incidenta dintr-o localitate scade sub 3 la mia de locuitori, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/ sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6:00 – 22:00.

In plus, organizarea si desfasurarea activitatii in cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole si/ sau concerte sunt permise cu participarea publicului pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *