Război în Justiție. Procurorul general, convocat de Toader! La ședință sunt CHEMAȚI toși șefii de parchete! Ministrul n-a mai venit la propria-i convocare!

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a ajuns cu puțin timp în urmă la Parchetul General, unde ministrul Justiției, Tudorel Toader, a convocat o mega întâlnire cu toți șefii de Parchete din țară. Convocarea vine în plin scandal al protocoalelor cu SRI.

Lazăr nu a dorit să facă nicio declarație.

Întrevederea a fost stabilită în august, în cadrul discuţiilor pe care ministrul Tudorel Toader le-a avut cu procurorul general Augustin Lazăr, cu şeful interimar al DNA, Anca Jurma, şi cu şeful DIICOT, Felix Bănilă.

„10 octombrie 2018 – voi participa la dezbaterea cu toţi procurorii cu funcţii de conducere, indiferent de nivelul parchetului în care îşi desfăşoară activitatea”, scris Tudorel Toader pe o rețea de socializare.

 

În urmă cu puțin timp, Toader a anunțat pe Facebook că el nu mai participă la întrevedere.

„Pe data de 8 august 2018, la sediul MJ, se desfasura intrevederea cu procurorul general al PICCJ, procurorul -sef interimar al DNA si procurorul-sef al DIICOT.
De comun acord, stabileam ca pe data de 10 octombrie 2018 sa fie organizata intrevederea cu toti procurorii- sefi din Ministerul Public.
La data respectiva nu se cunostea faptul ca pe 10 octombrie, in calitate de Ministrul al Justitiei, voi participa la sedinta de Guvern, si nici faptul ca ma voi deplasa la sediul Comisiei de la Venetia!
Cu speranta participarii la intrevederi similare, apreciind rolul Ministerului Public in arhitectura statului de drept , exprim convingerea unor dezbateri clarificatoare !”, a scris Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *