Război în Ucraina. Cel puţin 17 morţi, incluisv doi copii, şi 90 de răniţi la Viniţa, într-un atac rus cu trei rachete VIDEO

Cel puţin 17 persoane au fost ucise , între care doi copii, și 90 de oameni au fost răniți, joi, într-un atac cu cel puţin trei rachete ruseşti, la Viniţa, un oraş situat în centrul Ucrainei, relativ cruţat de confruntări armate, anunţă serviciile ucainene de salvare, relatează AFP.

Trei rachete ruseşti au lovit în centrul Viniţei, au ucis 12 persoane, inclusiv un copil, şi au rănit alte 25 de persoane. ”La (ora locală) 12.15 (şi ora României), 12 morţi şi 25 de răniţi”, anunţă într-o postare pe Facebook Serviciul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă.

Pompieri luptau împotriva unui incendiu cauzat de atac, anunţă serviciul. Şeful poliţiei naţionale ucrainene Ihor Klimenko, anunţă, citând informaţii preliminare, că rachetele au atins un imobil de birouri şi au avariat clădiri locuite din apropiere, provocând un imens incendiu, care s-a extins într-o parcare şi a incendiat maşini.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat imediat informaţiile de la Viniţa. Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie, neagă că ţinteşte civili în atacuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *