Război în Ucraina. Rușii încep să aibă „probleme de inventar” cu rachetele de mare precizie

Forțele ruse încep să aibă „probleme de inventar cu munițiile ghidate de mare precizie”, a declarat luni presei un înalt oficial american din domeniul apărării, potrivit CNN.

Munițiile ghidate de înaltă precizie se referă la rachete care țintesc o locație anume, față de „bombele stupide” (neghidate, nedirijate) care nu au tehnologia de a viza o țintă precisă.

Aceste probleme de inventar legate de aprovizionarea lor cu muniție ghidată de mare precizie sunt motivul pentru care „vedeți o creștere a utilizării a ceea ce numim bombe stupide”, a explicat oficialul.

Unele dintre munițiile lor ghidate „nu reușesc să se lanseze, nu reușesc să lovească ținta sau nu explodează la contact”, a arătat oficialul american.

Rușii au folosit „destul de mult” din rezervele lor de „rachete de croazieră, rachete de croazieră cu lansare din aer”, și au înregistrat un „număr semnificativ de eșecuri” în rândul acestor muniții, a mai spus oficialul citat, potrivit CNN.

CNN a relatat anterior că Rusia s-a bazat mult mai mult pe bombe mai puțin sofisticate, așa-numitele bombe „stupide”, decât pe arsenalul său de muniție ghidată de înaltă precizie în războiul său împotriva Ucrainei.

Rachetele de croazieră Kalibr, rachetele balistice Iskander sau rachetele hipersonice Kinjal sunt tipuri de munție de precizie. În schimb, obuzele, rachetele de artilerie Grad sau Smerch sau PRND-urile lansate din avioane și elicoptere sunt exemple de muniție neghidată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *