Război în Ucraina, ziua a 16-a. Convoiul militar rusesc de 64 km c​are se îndrepta către Kiev e „redesfăşurat şi dispersat”

Convoiul militar rusesc aflat la nord-vest de Kiev, care măsoară aproximativ 64 de kilometri, a fost „dispersat şi redesfăşurat”, conform imaginilor din satelit, relatează CNN, prezentînd imagini furnizate de Maxar Technologies.

Imaginile din satelit arată că unele elemente ale convoiului s-au repoziționat în păduri și în zone împădurite din apropiere de localitatea Lubianka, potrivit Maxar Technologies. Imaginile din satelit au fost realizate joi, la ora 11:37, ora Kievului.

La nord de baza aeriană Antonov din Hostomel, vehiculele militare rusești se văd staționând pe șosele în zonele rezidențiale din orașul Ozera, aflat la circa 30 de kilometri nord-vest de Kiev.

Artileria remorcată și alte vehicule sunt văzute adăpostindu-se lângă petice rare de copaci în apropiere de Lubianka, la aproximativ cinci kilometri nord-vest de baza aeriană Antonov.

În Berestianka – la 16 km vest de baza aeriană – mai multe camioane cu combustibil și ceea ce Maxar spune că par a fi mai multe lansatoare de rachete sunt poziționate pe un câmp, în apropierea unor copaci.

La sud-est de Ivankiv, unde era capătul a ceea ce a fost un convoiul de peste 60 de kilometri, încă se văd pe șosea un șir de de camioane și echipamente.

Distrugeri masive în suburbiile Kievului

Pe de altă parte, tot imaginile din satelit arată că suburbiile din nord-vestul capitalei ucrainene și unele părți ale orașului Cernihov din nordul țării au suferit distrugeri semnificative, menționează CNN.

Imaginile din satelit realizate joi arată că rezervoarele de depozitare a combustibilului erau în flăcări la baza aeriană Antonov, controlată de Rusia. O coloană groasă de fum negru se vede ridicându-se din rezervoare.

Imaginile arată, de asemenea, mai multe blocuri demolate în Borodianka, un oraș situat la nord-vest de Kiev. O altă imagine din satelit surprinde un depozit complet ars în Stoianka, foarte aproape de Kiev.

În Cernihov, la aproximativ 130 de kilometri nord-est de Kiev, supermarketul Epicenter K a fost, de asemenea, distrus de un incendiu. Se văd din satelit rămășițele carbonizate ale clădirii, care nu mai are acoperiș.

De asemenea, un incendiu încă activ se vede într-unul din cartierele industriale din Cernihov, situat în partea de sud a acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.