Războiul Augustin Lazăr-Tudorel Toader, TRANȘAT astăzi

Procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcție înaintată de ministrul justiției se judecă la Curtea de Apel din Alba Iulia. Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Alba Iulia în data de 28 februarie. „Dosarul Augustin Lăzar și Ministrul Justiției s-a reîntors la Curtea de Apel Alba Iulia. S-a stabilit termen de judecată pentru 19 martie”, declara purtătorul de cuvânt al instanței, Cosmin Muntean.

Augustin Lazăr a anunțat că își va depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general al României, în contextul organizării, de către Ministerul Justiției, a concursului pentru numirea în această funcție, chiar dacă Tudorel Toader a cerut revocarea lui. Mandatul lui Lazăr expiră pe 28 aprilie.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, la sfârșitul lunii ianuarie, că procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcție înaintată de Ministrul Justiției se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia. Asta după ce, în noiembrie 2018, reprezentantul Ministerului Justiției a cerut ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel București, invocând excepția necompetenței teritoriale, în timp ce avocatul lui Augustin Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul. Atunci, Curtea de Apel Alba Iulia a admis excepția privind necompetența teritorială, astfel că procesul urma să continue la Curtea de Apel București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.