Războiul juridico-politic a ÎNCEPUT din prima zi a anului. Procurorul general aruncă BOMBA!

Scandalurile dintre politicieni și magistrați au debutat încă din prima zi a anului 2019. După ce procurorul general, Augustin Lazăr, a cărui revocare din funcție a fost din nou cerută de ministrul Justiției, Tudorel Toader, a acordat un interviu exploziv în Le Monde în care acuză că în anii 90 presiunile asupra justiției erau imense, liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, l-a contrazis. Replica nu a întârziat să apară.

„Mai intai trebuie sa precizez ca magistratii nu pot polemiza cu politicienii, fiindca noi avem reguli impuse de codul deontologic in timp ce politicienii se pot exprima liber conform culturii fiecaruia.

Cu referire la situatia magistraturii in anii 90 ne reamintim ca a fost nevoie de o reforma profunda care sa faca posibila independenta magistraturii ( infiintarea Ministerului Public prin reformarea Procuraturii Romaniei, infiintarea INM, infiintarea structurilor anticoruptie, de combatere a crimei org, a CSM, elaborarea legislatiei compatibile cu cea europeana etc.).

Reamintesc faptul ca primului demnitar roman care a devalizat o banca i- a fost ridicata imunitatea si a primit aviz parlamentar pentru a fi trimis in judecata abia in 2 martie 1999, dupa doua avize parlamentare negative in 1997 si 1998.

Ca tanar magistrat al MP, m -am simtit onorat sa particip, in perioada 1998 – 2001, impreuna cu alti colegi la efortul comun de elaborare a unor proiecte pentru reformarea legislatiei, a institutiei si la solutionarea primelor dosare relevante pentru criminalitatea economico-financiara care se dezvolta in contextul privatizarilor”, a declarat Lazăr, pentru Realitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *