Războiul sondajelor din USR-PLUS merge mai departe: Nicușor Dan prezintă o cercetare comandată și plătită d eel care îl situează peste Vlad Voiculescu

Nicuşor Dan a prezentat, duminică, un sondaj pe care l-a comandat şi plătit el, care indică faptul că în opţiunea alegătorilor este mai sus ca procente, în postura de candidat independent susţinut de Alianţa USR-PLUS, comparativ cu Vlad Voiculescu, propus de PLUS.

Astfel, conform cercetării sociologice realizate în luna ianuarie, Nicuşor Dan are 52% în preferinţele alegătorilor, în postura de candidat independent sprijinit de Alianţa USR-PLUS, comparativ cu Vlad Voiculescu care este cotat la 29%.

„În ipoteza în care eu nu candidez din partea partidelor de Opoziţie, Gabriela Firea câştigă cu 10% diferenţă. Vine întrebarea – dacă Alianţa va candida separat, cine este cel mai potrivit candidat al Alianţei? – răspunsul celor care votează partide de Opoziţie este cel pe care îl vedeţi, 52% – Nicuşor Dan la 29% următorul candidat, Vlad Voiculescu. Vă prezint azi datele unui sondaj, realizat la comanda mea, la începutul lui ianuarie. Este un sondaj telefonic, cu 1.000 de persoane, marja de eroare 3,4%. Am spus încă de când m-am lansat în această competiţie că şansa pentru ca Bucureştiul să scape de administraţia Firea-PSD este ca Opoziţia să aibă un candidat unic. Bucureştii confirmă ceea ce am spus. 61% dintre cei care votează partide non-PSD doresc ca Opoziţia să aibă un candidat unic”, a declarat, ctat de Mediafax, Nicuşor Dan, duminică, într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai spus că în ciuda unei performanţe administrative dezastruoase, potrivit sondajului, cota Gabrielei Firea se menţine destul de mare, la aproape 35%.

„În aceste condiţii, Gabriela Firea se menţine la un scor extrem de mare pentru performanţa ei administrativă, 35%, dar candidatul Opoziţiei are şanse mari să o învingă. La întrebarea cine să fie acest candidat al Opoziţiei acesta e răspunsul. După cum vedeţi, bucureştenii care votează partide de Opoziţie, mă plasează în mod categoric ca cel mai bine plasat. E de remarca pe acest slide, este o analiză în spate, că sunt candidatul Opoziţiei care este votat de procente consistente din votanţii tuturor partidelor de Opoziţie, spre deosebire de ceilalţi care sunt fiecare votaţi de partidele din care provin. Faptul că sunt independent este o explicaţie a acestui fenomen. Dacă partidele de dreapta nu vor ajunge să aibă un candidat comun, Gabriela Firea se menţine 33-35%, eu din partea Alianţei USR-PLUS aş lua 32% şi aş fi din nou cel mai bine plasat în această competiţie”, a conchis Nicuşor Dan.

Sondajul a fost efectuat în perioada 3-10 ianuarie, la cererea candidatului Nicuşor Dan, de compania Verifield, care a realizat metodologia de eşantionare a datelor, colectarea şi raportul frecvenţelor. Datele au fost preluate prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) pe un eşantion reprezentativ de 1.024 de bucureşteni cu drept de vot la alegerile locale. Metoda de eşantionare folosită a fost una aleatorie simplă. Marja de eroare a fost 3,4%.

Vlad Voiculescu, susţinut de PLUS pentru a candida la Primăria Capitalei, a prezentat, marţi, un sondaj de opinie din care reiese că este la egalitate cu Nicuşor Dan, care are susţinerea USR Bucureşti pentru calitatea de candidat comun al Alianţei USR-PLUS.

Potrivit acestuia, cercetarea sociologică comandată de PLUS relevă că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Bucureştiului, 35% dintre respondenţi au arătat că ar vota cu candidatului Alianţei USR PLUS în persoana lui Vlad Voiculescu, în timp ce 28% ar vota cu Gabriela Firea, iar 23% cu candidatul PNL, Rareş Bogdan. 8% dintre respondenţi au răspuns că nu s-au decis sau nu sunt siguri cu cine să voteze, în timp ce 6% au arătat că nu ar merge la vot.

Data limită până la care trebuie desemnat candidatul comun al Alianţei este 15 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *