Reacţie de bun simţ a lui Tiberiu Uşeriu la anunţul Primăriei Capitalei de a-i oferi titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei

Săptămâna trecută, Primăria Capitalei a anunțat că urmează să îi ofere titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei maratonistului Tiberiu Uşeriu.

În expunerea de motive a proiectului propus de edilul capitalei, se arată că „Tiberiu Useriu este singurul est-european care a reuşit să termine ultramaratonul  de la Cerceul Polar, pentru ale treilea an consecutiv (…) a executat o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru infracţiuni grave, însă a stârnit admiraţia României şi a lumii în 2016, când a reusit să câştige competiţia „6633 Arctic Ultra” (…) Transformarea incredibilă a unei conştiinţe – de la un infractor la un învingător al unei curse considerate ca fiind cel mai greu ultramaraton din lume – a creat un exemplu apreciat si promovat de toată presa românească şi internaţională. Performanţa nu e doar pentru reabilitarea lui Tiberiu Useriu. Această performanţă este despre cum să-i reabilitezi pe alţii prin exemplul lui Tiberiu Useriu”.

Tibi Ușeriu a postat pe Facebook faptul că a aflat din presă despre propunerea făcută de primarul Gabriela Firea.

„Dragi prieteni, am aflat din presă despre propunerea de a mi se acorda titlul de Cetățean de Onoare al Bucureștiului și tot din presă am aflat că unul dintre motive ar fi că exemplul meu este „despre cum să-i reabilitezi pe alții”. Nu m-aș fi gândit niciodată că pe umerii unui bărgăoan ar ajunge să atârne vreodată o asemenea responsabilitate. Eu îmi doresc ca exemplul meu să-i inspire pe cei care doresc să-și depășească limitele, întotdeauna în slujba binelui, nu pentru „a-i reabilita pe alții”. Dacă în Consiliul General se va vota acordarea acestui titlu, nu îl voi refuza, din respect pentru toți bucureștenii, dar nu mă voi prezenta la ceremonia de decernare și nici la alte festivități”.

În doar câteva ore, postarea lui Tibi Uşeriu a devenit virală în mediul online. Sute de persoane au comentat această decizie şi i-au transmis mesaje lui Tibi Uşeriu.

Sursa foto: caplimpede.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *