Realitatea dură îl trezește pe Cîțu din visare: În primele 11 luni din anul trecut, producţia industrială realizată în România a fost mai mică cu 10,2%

În primele 11 luni din anul trecut, producţia industrială realizată în România a fost mai mică cu 10,2% , din cauza scăderilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-11,3%), industria extractivă (-10,5%) și producţia şi furnizarea de energie (-3,4%), a transmis miercuri Institutul Național de Statistică.

În luna noiembrie 2020, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 4,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-6,9%) și industria extractivă (-4,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 10,6%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 3,4%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-10,1%) și industria prelucrătoare (-4,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 4,4%.

În noiembrie 2020, Comisia Națională de Strategie și Prognoză estimea o scădere de 4,2 puncte procentuale a economiei în 2020, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *