rectificare bugetară pentru ca „toată lumea cel puţin să aibă bani de salarii”

Vicepremierul Paul Stănescu a anunţat vineri că la finalul lunii iulie Guvernul va face o rectificare bugetară pozitivă, astfel încât „toată lumea cel puţin să aibă bani de salarii”.
„Ceea ce vă asigur este că va fi o rectificare pozitivă, la sfârşitul lunii acesteia, să vedem, nu vă pot spune mare lucru, pentru că suntem în discuţii, Ministerul Dezvoltării cu Ministerul Finanţelor, cu toate celelalte ministere implicate, sper să găsim o formulă ca toată lumea cel puţin să aibă bani de salarii”, le-a spus vineri Paul Stănescu primarilor şi viceprimarilor prezenţi la întrunirea ACoR de la Slatina.
Încasările la bugetul de stat se situează, după primul trimestru, sub nivelul programat, gradul de realizare a programului trimestrial fiind de 95,5%. Scăderi semnificative față de program s-au înregistrat la  încasările din impozitul pe profit (95,2%), încasările din impozitele şi taxele pe proprietate (95,8%), încasările din TVA (91,4%), încasările din accize (87,6%).

De asemenea, sumele primite de la Uniunea Europeană aferente proiectelor finanțate atât din cadrul financiar 2007-2013, cât și din noul cadru financiar 2014-2020, încasate în trimestrul I al anului 2018, au reprezentat 0,5% din PIB, prezentând un grad de realizare faţă de nivelul programului trimestrial de încasări de doar 63,1%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *