Referendumul, un eșec anunțat, BOR se face că a înfrânt

Președintele BEC, Marius Ionescu, a anunțat că în urma numărătorii parțiale la referendumul pentru familie la vot au participat 20,96 dintre persoanele cu drept de vot.

91,61% dintre români au votat „DA”, iar 6,42% au votat „NU”. Numărul total al persoanelor care s-au prezentat la urne a fost de 3.778.716.

Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul ‘DA’ a fost de 3.461.581, numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul ‘NU’ – 242.671, iar numărul voturilor nule – 74.414.

O nouă raportare se va face la ora 12.00.

Referendumul nu poate fi validat întrucât la urne ar fi trebuit să se prezinte cel puțin 30% din cei cu drept de vot.

Între timp, Biserica Ortodoxă Română a transmis un mesaj în care mulțumește celor care au participat la vot și anunță că va lupta în continuare pentru apărarea valorilor morale. BOR nu-și asumă eșecul de la referendum.

„În urma invalidării referendumului din 6-7 octombrie 2018 pentru redefinirea căsătoriei, Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală şi la apărarea în continuare a familiei binecuvântate de Dumnezeu.Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxă Română şi-a împlinit misiunea ei civică şi morală în spațiul public, unde a afirmat şi apărat identitatea şi valoarea familiei ca instituţie umană creată şi binecuvântată de Dumnezeu. În acest sens, mulţumim celor aproape patru milioane de cetăţeni români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot.

Atitudinea pe care românii şi-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectată şi analizată, iar democraţia bazată pe libertatea civică trebuie cultivată mai intens prin informare corectă şi permanentă privind tema dezbătută public. Deşi referendumul recent nu a fost validat, totuşi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaşte gradul de secularizare al societăţii româneşti de astăzi, precum şi principalele poziţionări din societate privind afirmarea şi apărarea valorilor morale bazate pe credinţa în Dumnezeu şi istoria bimilenară a poporului român.

În acest context social, Biserica Ortodoxă Română are datoria de a susţine şi promova în continuare familia binecuvântată de Dumnezeu şi valorile credinţei creştine,” subliniază Patriarhia Română prin intermediul unui comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *