Reforma justiției, promisiune uitată! Omul lui Piperea, trompeta PSD, numit secretar de stat la Justiție

Alexandru-Paul Dimitriu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată vineri în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

Alexandru Dimitriu, avocat de profesie si participant la show-ul „Vara ispitelor”, a fost propus de ministrul Stelian Ion ca secretar de stat la Ministerul Justitiei. Dimitriu este membru PLUS. Anterior, el a fost membru PNL timp de 10 ani.

Dimitriu a fost unul dintre avocatii care au reprezentat pe plan local interesele fratilor Ioan si Viorel Micula, cei care au obtinut in urma unui proces international nu mai putin de 912,5 milioane lei de la statul roman, potrivit publicatiei citate.

Dimitriu este partener in cadrul SCA „Piperea & Asociatii”. El este avocat in Baroul Bucuresti din anul 2007. El a absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti – Facultatea de Relatii Economice Internationale si Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu.

In perioada 2009-2010 a urmat cursurile de master in Dreptul Afacerilor – Universitatea Bucuresti. In 2015 a obtinut titlul de doctor in drept.

Din 2019 este membru PLUS, candidat desemnat pentru functia de consilier local al Sectorului 5 la alegerile electorale din 2020. Anterior, in perioada 2003 – 2013, a fost membru PNL „fara nicio implicare, respectiv fara a fi candidat intern sau extern pentru vreo functie”, potrivit CV-ului propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *