Regele Norvegiei rămâne internat pentru a primi tratament intravenos cu antibiotice

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 85 de ani, care a fost internat joi la Rikshospitalet din Oslo în urma unui acces de febră, va rămâne în spital pentru alte câteva zile, a anunţat într-un comunicat Palatul regal al Norvegiei, informează sâmbătă agenţia DPA.

Medicii au diagnosticat o infecţie şi îl tratează pe monarh cu antibiotice administrate intravenos, a precizat Palatul regal în comunicat, adăugând că starea regelui rămâne stabilă.

Săptămâna trecută, regele Harald al V-lea şi echipajul său s-au clasat pe locul 10 la Campionatul mondial de sailing desfăşurat pe Lacul Geneva, cu ambarcaţiunea lor de opt metri, Sira, notează DPA.

Aflat la tronul Norvegiei de 31 de ani, suveranul s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultimul timp: COVID-19, o operaţie la genunchi în 2021 şi probleme respiratorii cu un an înainte. Regele, ale cărui prerogative sunt în mare parte simbolice, a fost operat în 2003 pentru un cancer la vezică, după care a suferit o nouă intervenţie chirurgicală în 2005 pentru probleme de valvă cardiacă, înlocuită cu prilejul unei alte intervenţii, în 2020, potrivit AFP.

Nepotul lui Haakon al VII-lea, Harald al V-lea domneşte peste această ţară scandinavă din 17 ianuarie 1991.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.