Regina Elisabeta, enervată de lipsa de iniţiativă a liderilor lumii în privinţa crizei climatice: „Vorbesc, dar nu fac nimic“

Regina Regatului Unit al Marii Britanii, Elizabeth a II a, a criticat lipsa de acţiune a liderilor lumii în privinţa crizei climatice, admiţând că indivizii care ”vorbesc, dar nu fac nimic” o scot din sărite.
Comentariile suveranei au putut fi auzite într-o transmisiune live cu ocazia deschiderii sesiunii parlamentare din Ţara Galilor, eveniment care a avut loc joi, la Cardiff, relatează The Guardian.

Discutând cu ducesa de Cornwall şi Elin Jones care prezida şedinţa parlamentului, regina s-a referit la summitul privind schimbările climatice Cop26 care va avea loc la Glasgow începând cu 31 octombrie şi la care va participa, alături de alţi membri ai familiei regale.

“Este extraordinar, nu-i aşa? Am tot auzit de Cop … şi nici acum nu ştiu cine va veni (la summit- n.red). Nu am nici cea mai vagă idee”, s-a auzit comentând regina.

“Ştim doar cine Nu vine…Este enervant de-a dreptul când vorbesc, dar nu fac nimic”, a completat ea.

Jones i-a replicat: “Exact. A venit vremea acţiunii …şi chiar mă uitam azi dimineaţă la televizior, la nepotul dumnevoastră (Prinţul William) spunând că nu are niciun sens să mergem în spaţiu, trebuie să salvăm Pământul”.

Regina a zâmbit: ”Da, am citit şi eu”.

Preşedintele american Joe Biden se va deplasa la Glasgow pentru Conferinţa ONU pentru combaterea schimbărilor climatice (COP26), a confirmat joi seara Casa Albă. Teoretic, 120 de lideri sunt aşteptaţi să participe la summit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *