Remus Borza iese la atac după ce a fost demis: “’Doar amantele, hoții, acoperiții și proștii au avut succes. (…) Se pare ca Orlando e mai simpatic decât mine ”

Remus Borza, proaspăt demis de premierul Dăncilă, din funcția de consilier, la doar scurt timp după ce fusese numit, nu s-a mai putut abține și, marți seara, a  ieșit la atac, la Realitatea TV.

Borza a lovit în stânga și în dreapta, una dintre țintele sale fiind ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, pe care l-a acuzat de creșterea cheltuielilor bugetare.

„Pe mine m-a executat premierul, dar se pare ca Orlando e mai simpatic decat mine” a declarat Remus Borza care a acuzat nivelul apocaliptic de evaziune fiscală din România.

Borza a mai precizat că anul viitor se retrage din viața politică, fiind dezgustat de clasa politică în general și de PSD în special: ”Ăsta e modelul de conducere în PSD: un tătuc luminat, un despot lumină, în care și doamna Dăncilă va intra în curând!”.

Borza a mai spus  că declarațiile sale despre aparatul bugetar au fost o surpriză neplăcută pentru premier și de aici decizia demierii. El a precizat că s-a întâlnit de trei ori ce premierul Viorica Dăncilă, căreia i-a prezentat, atunci când i s-a propus postul, viziunea sa despre reformă și despre problemele economice ale țării, nevoia de prioritizare a investițiilor în infrastructură, de alocări pentru cercetare și inovare, precum și pentru turism. „Avem nevoie de creștere organică, pe producție și pe export, dar din păcate am pus la pământ 7.500 de fabrici”, a declarat Remus Borza la Realitatea TV.

Referitor la concedieri în aparatul bugetar, Borza infirmă faptul că ar fi spus așa ceva:  „Îi putem plăti pe toți, dar trebuie să îi punem să livreze, este nevoie de creșterea calității muncii în aparatul bugetar. (…)Statul plătește mult și cere puțin, avem nevoie de criterii de competență. Indiferent de guvernare, aparatul bugetar a crescut, caracterizat de clientelism politic și de mediocritate”, a spus Borza, care a evidențiat faptul că Guvernul Năstase a lucrat cu 800.000 de bugetari, iar în prezent sunt 1,4 milioane.

Fostul consilier a mai precizat că  România are cel mai scăzut grad de colectare, deși s-a înregistrat o majorare a sumei cu 46 de miliarde de lei, la 341 de miliarde de lei, iar nivelul evaziunii este „apocaliptic”, de 16 miliarde de euro. Cheltuielile cu asistența socială și de personal au crescut cu 73 de miliarde de lei, iar ANAF nu a putut ține pasul cu toate aceste creșteri.

”Suntem la finalul unui ciclu de creștere economică, o nouă criză este posibilă, nu am învățat nimic din criza care a fost și repetăm greșelile trecutului. (…)Am intrat în politică la 45 de ani și vă dau scris pe cuvânt de pionier, de la anul mă retrag la vatră. În ultimii 30 de ani doar amantele, hoții, acoperiții și proștii au avut succes”, a mai spus Borza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *