Remus Rădoi: “Gheorghe Dincă făcea parte dintr-o rețea. Am informații de la un lucrător din DIICOT”

Audierile continuă, în cazul Caracal, și oferă noi surprize. Miercuri, Remus Rădoi, un afacerist din Caracal, a fost chemat la audieri, dar a fost reprogramat pentru vineri de către procurorii DIICOT, joi, la Poliția Caracal va fi audiat și Nicușor Oacă.

Oacă și Rădoi sunt cunoscuți pentru rivalitatea lor din Caracal. Oacă a acuzat că Rădoi i-a trimis pe polițiștii care i-au cerut sprijin pentru găsirea Alexandrei Măceșanu la prieteni de-ai săi, care însă nu aveau legătură cu cazul. La rândul său, Rădoi a fost sunat de adjunctul IPJ Olt Nicolae Alexe pentru a indentifica mașina care o răpise pe Alexandra.

”O să le declar anchetatorilor tot ceea ce știu, respectiv adevărul. Faptul că instituțiile statului erau informate cu cel puțin trei luni înainte și aici vobesc de DGA central, MAI și Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Magistratură cu privire la faptul că DIICOT Olt și procurorul șef al DIICOT Olt ar fi detRemusectat un dosar în care erau peste 40 de victime. Un dosar din 2018 care s-a finalizat cu reținerea și percheziționarea domiciliilor inculpaților în aprilie 2019. În acest dosar am constatat de-a lungul colaborării mele cu DIICOT o serie întreagă de nereguli, de la faptul că nu au existat interceptări până la finele perioadei, adică până la ridicarea lor de acasă, au lipsit circa 20 de zile, nu au fost interceptări. În această rețea nu apărea numele lui Gheorghe Dincă și nu reieșea că ar avea influență cu acest grup”, a precizat Remus Rădoi, la România TV.

Referitor la criminalul din Caracal, Rădoi face o afirmație șocantă: ”Gheorghe Dincă făcea parte dintr-o rețea. Am informații de la un lucrător din DIICOT. Făcea parte dintr-o rețea monitorizată și care avea mai mult de lucru pe Italia și pe exterior, să zicem așa. Interesant este că mașina lui Gheorghe Dincă era înfoldariată de DIICOT încă din luna aprilie și nu a acționat. Nu a acționat, ba mai mult, în ziua cu apelul pe 112 au fost două bilanțuri în județul Olt, care, după cum știți, se transformă în chefuri care au determinat o întârziere și o deteriorare a anchetei. Domnul Alexe a participat și el și de aceea a răspuns mai târziu la telefoane. Au ajuns la Caracal foarte târziu, după ora șapte, bâjbâind”, a mai spus Remus Rădoi la România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *