Renate Weber nu se pronunță cu privire la modul de lucru al Guvernului și pasează problema la Parlament

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat marţi, referitor la modul de lucru al Guvernului, respectiv la  faptul că Executivul și-a asumat răspunderea  pe niște proiecte importante, că instituţia pe care o reprezintă nu se substituie altor autorităţi ale statului, potrivit agerpres.ro.

„Avocatul Poporului nu se substituie altor autorităţi ale statului, există un Parlament, la nivelul organizării politice există Putere, există Opoziţie sau, mă rog, majoritate şi cum vreţi să-i spuneţi, deci sunt şi alţi factori care pot să acţioneze şi care au chiar şi obligaţie – dacă pot să spun aşa – politică să acţioneze”, a declarat Renate Weber.

Referitor la OUG 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ea a menţionat că toate ordonanţele de urgenţă ajung pe agenda Parlamentului.

„Parlamentul se va întruni în curând şi le va lua în discuţie pe toate. Au fost mai multe ordonanţe date. (…) Ieri am avut o primă discuţie cu colegii mei în Consiliul Consultativ, deocamdată aş vrea să înţelegem un pic şi practica de la Curtea Constituţională, pentru că pe sesizări pe care noi le-am făcut prin iunie la una avem o respingere pe inadmisibilitate, cea cu transportul, şi aş vrea să vedem motivarea, Codul administrativ a primit termen şase luni mai târziu. Mai avem şi altele, ştiţi că sunt unele care după doi ani încă nu au termen şi atunci vrem să înţelegem un pic, că să ne dăm şi noi seama cum anume trebuie să ne situăm în raport de toate astea”, a explicat Weber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *