Restricţii în două dintre cele mai populare insule din Grecia, preferate de români

Insula Zakynthos şi oraşul Chania din Creta sunt vizate, începând de vineri, de noi reguli menite să oprească răspândirea coronavirusului. Astfel, până pe 13 august, se impune carantină de noapte şi interzice complet muzica în baruri şi restaurante, scrie The Guardian.

Secretariatul General pentru Protecţia Civilă a anunţat joi că circulaţia publică în cele două regiuni va fi interzisă între orele 01:00 şi 06:00, cu excepţia situaţiilor de urgenţă medicală şi cele legate de locul de muncă. Totodată, în cele două insule muzica va fi complet interzisă în baruri, restaurante şi cafenele pentru a preveni astfel supraaglomerarea.

Petrecerile şi întâlnirile cu mai mult de 20 de persoane, sunt, de asemenea, interzise, atât în mediul privat cât şi în public. Amenzile pentru încălcarea acestei restricţii pornesc de la 50.000 de euro şi pot ajunge la 200.000 de euro.

Decizia de a introduce astfel de restricţii în mijlocul sezonului turistic a venit la recomandarea experţilor în sănătate, după ce ambele regiuni au intrat în categoria de risc 4, adică în zona roşie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.