Rețea  de  proxeneți,destructurată.  Traficanții au fost  prinși când  se  pregăteau să  plece  în  Dubai

Polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, au efectuat cercetări într-un dosar de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și spălare de bani. Doi bărbați au fost reținuți.

Pe 19 noiembrie, a fost depistat, pe un aeroport din București, un bărbat, de 30 de ani, din județul Gorj, în timp ce ar fi încercat să părăsească teritoriul țării, cu destinația Dubai.

De asemenea, în cursul zilei de joi, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Gorj.

În urma activităților, au fost indisponibilizate 12 telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri privind transferuri monetare din străinătate, precum şi 6.900 de euro. Din cercetările efectuate de polițiști, a rezultat că, începând cu anul 2015, cel în cauză ar fi recrutat, transportat, transferat și adăpostit în țară și în străinătate, trei victime, dintre care una minoră, în scopul exploatării sexuale.

De asemenea, din 2015 până în prezent, ajutat de alte persoane, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei pentru 15 tinere, pe teritoriul Germaniei, Austriei şi Elveției.

Din activitatea infracțională, persoana bănuită ar fi beneficiat de aproximativ 500.000 de euro.

O parte din această sumă ar fi fost „albită” prin intermediul unei societăţi comerciale achiziționată de bărbat în acest scop.

În urma audierilor de la sediul D.I.I.C.O.T. – .B.T. Gorj, procurorul a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de acesta și față de tatăl lui, de 52 de ani, aceştia urmând a fi prezentaţi, astăzi, magistraților Tribunalului Gorj, cu propuneri legale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Pe parcursul cercetărilor, s-a beneficiat de sprijinul autorităților din Germania, Austria și Elveția.

La activități au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *