Revoltă împotriva Liei Savonea șefa CSM, omul PSD. Încă o Curte de Apel cere revocarea din Consiliu

Judecătorii de la Curtea de Apel din Pitești au votat, luni, cu 22 voturi pentru inițierea procedurii pentru revocarea Liei Savonea, șefa CSM, din Consiliu. Doar trei dintre magistrați s-au opus, iar două voturi au fost anulate.

Este cea de-a doua Curte de Apel care votează pentru revocarea Liei Savonea după cea de la Brașov.

Savonea, fostă președinte al Curții de Apel București, controlează secția pentru judecători și este principala susțintoare a PSD și a politicilor împotriva justiției. Savonea s-a pronunțat pentru înființarea Secției speciale pentru cercetarea magistraților șia susținut toate inițiativele PSD. De asemenea, Savonea l-a ajutat pe Dragnea să scape de completul semneat iniția de Înalta Curte în cazul recursului în dosarul Bombonica.

Soțul Liei Savonea, avocat, a fost coleg de cabinet cu celebrul senator PSD Cătălin Voicu, cel care, prin intermediul ueni rețele de judecători apropiați PSD de la Curtea de Apel București și Curtea SUpremă, aranja procese. Voicu a fost condamnat la șapte ani de închisoare, dar a fost eliberat înainte de termen. Pe post de șofer personal Voicu l-a avut pe senatorul Șerban Nicolae.

Mai mult, deși în plenul CSM au existat discuții aprinse cu privire la participarea Liei Savonea la discuțiile de la Guvern pe OUG 7, aceasta a fost de neclintit și a decis să dea curs invitației Vioricăi Dăncilă.

Pentru ca procedura să fie îndeplinită 2/3 dintre judecătorii curților de apel trebuie să voteze solicitarea de revocare din funcție. În cazul în care numărul de voturi va fi întrunit, Savonea poate contesta decizia la instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *