Revoltă la o închisoare din Venezuela soldată cu 50 de morţi şi 60 de răniţi

O revoltă la o închisoare din statul Portuguesa, din Venezuela, s-a soldat cu  50 de morţi şi 60 de răniţi, potrivit unei organizaţii de apărare a drepturilor deţinuţilor şi unei componente a parlamentului, relatează Reuters.

Beatriz Gron, directoare a Observatorului Venezuelan al Închisorilor, care apără drepturile deţinuţilor, a declarat că după revolta de vineri, de la penitenciarul Los Llanos, au fost identificate 46 e cadavre.

Ministrul Iris Varela a declarat pentru cotidianul Ultimas Noticias că violenţele au venit după o tentativă de evadare şi că directorul închirosii a fost împuşcat şi rănit.

Maria Beatriz Martinez, parlamentar al opoziţiei, a declarat că revolta a fost provocată de faptul că membrilor familiilor deţinuţilor li s-a interzis să aducă mâncare pentru deţinuţi în timpul vizitelor. Această restricţie face parte din măsurile de prevenire a propagării coronavirusului în închisori.

Astfel de restricţii au provocat însă revolte în închisori din mai multe ţări. În Argentina, deţinuţii au cerut luna trecută ca unii dintre ei să fie eliberaţi, de teama infectării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *