Richard Branson și-a îndeplinit visul și a văzut Pământul din spațiu VIDEO

Misiune îndeplinită pentru Virgin Galactic și vis împlinit pentru Richard Branson. Avionul Unity a aterizat cu succes înapoi pe Pământ, după ce miliardarul a văzut Pământul pentru câteva minute de la limita spațiului.
Un zbor a cărui pregătire a durat 17 ani a decolat cu succes și l-a dus pe miliardarul Richard Branson din deșertul New Mexico până la marginea spațiului. A fost o călătorie istorică, iar mizele ei, dincolo de progresul tehnologic, sunt deopotrivă economice.

Se dă startul, astfel, turismului spațial. Opt oameni au luat parte la această misiune pe care întreaga omenire a putut-o urmări în direct. Cei 4 pasageri aflați la bordul Unity și cei doi piloți au coborât din avion, iar Richard Branson a declarat că este absolut fericit. Avionul Unity s-a desprins cu succes, și-a aprins motorul și se îndreaptă către spațiu, în timp ce avionul purtător Eve se întoarce către Pământ.Spre deosebire de călătoriile spațiale tradiționale, în care astronauții înconjoară Pământul și plutesc în spațiu mai multe zile, zborurile Virgin Galactic sunt scurte, de tip „sus-jos”. Însă aeronava spațială a mers la peste 80 de kilometri deasupra Pământului, altitudine pe care guvernul american o consideră că este limita spațiului cosmic. Richard Branson a ajuns la aerodromul de unde va decola spre spațiu pe bicicletă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *