Risipă. Peste 50 de milioane de tone de alimente sunt aruncate, anual, în Europa din cauza aspectului necorespunzător

Cercetători din Marea Britanie afirmă că fermierii şi retailerii din Europa aruncă anual aproximativ 50 de milioane de tone de alimente, pentru că acestea nu arată în mod corespunzător.
studiul arată că aproximativ o treime din alimente se pierde pentru că supermarketurile şi consumatorii vor fructe şi legume care să arate perfect, informează BBC.

Unul dintre coordonatorii studiului, profesorul David Ray, a descris drept „şocant” nivelul risipei alimentare. Echipa sa a descoperit că produsele nefolosite şi inadecvate sunt adesea aruncate pe câmpuri de fermieri sau sunt utilizate în hrana animalelor, pentru că sunt respinse de supermarketuri şi de consumatori.

Concluziile studiului exprimă regretul faţă de influenţa pe care o au retailerii asupra produselor alimentare şi sugerează ca consumatorii să fie încurajaţi să fie mai puţin pretenţioşi cu privire la aspectul fructelor şi legumelor pe care le cumpără.

Profesorul Ray califică drept „extrem de îngrijorătoare” risipa alimentară, într-o perioadă în care o treime din populaţia mondială suferă de subnutriţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *