ROBOTUL RUSESC CARE RECRUTEAZĂ OAMENI

Internet Initiatives Development Fund (IIDF), un startup rusesc foloseşte robotul Vera, un software ce implică utilizarea inteligenței artificiale în recrutarea resursei umane, pentru a-şi ajuta cei aproximativ 300 de clienţi, printre care PepsiCo, Ikea şi L’Oreal, să le acopere poziţiile vacante. Conform oficialilor IIDF, Vera poate reduce cu o treime costurile şi timpul necesar recrutării.

IIDF, a cărei investiție inițială a necesitat aproximativ 1,2 milioane de dolari, a fost creată de Vladimir Sveşnikov, 28 de ani, şi Alexander Uraksin, 30 de ani, cofondatori ai Stafory, un startup cu 50 de angajaţi din Sankt Petersburg, potrivit Bloomberg.

Robotul a fost lansat în Rusia în decembrie 2016, iar de atunci Stafory şi-a adăugat clienţi în Orientul Mijlociu şi a lansat proiecte în Europa şi SUA. Potrivit propriilor estimări, compania va ajunge la venituri de peste 1 milion de dolari în acest an.

Cum funcționează robotul Vera:

Step 1: Vera selectează în câteva minute CV-urile corespunzătoare posturilor vizate de pe site-urile de joburi.

Step 2: Vera va intra în contact cu candidații selectați și le va comunica date despre locul de muncă. Prin utilizarea tehnologiilor moderne, Vera poate apela candidații și să le recunoască discursul.

Step 3: Vera va intervieva cei mai buni candidați. Robotul va trimite candidaților care corespund o descriere a locului de muncă și va efectua un interviu video cu aceștia.

Până acum, Vera a efectuat peste 2000 de interviuri pentru diferite poziții dintre cele aproape 1 milion de CV-uri selectate de pe site-urile de joburi.

Conform agenției ruse de știri TASS, care citează surse din cadrul IIDF, în următoarele 18 luni robotul VERA va seleționa 25.000 de angajați pentru mai multe companii din Emiratele Arabe Unite.

Sursa foto:www.youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *