Robu vrea vot secret la europarlamentare

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu,  solicită  desecretizarea listei cu 49 de nume ale liberalilor ce s-au înscris în cursa pentru a alegerile europarlamentare. Mai mult, el propune ca această listă să fie supusă votului secret în Colegiile Directoare Judeţene ale partidului. În opinia sa, postată, vineri, pe pagina personală de Facebook, Robu susține că aceasta ar fi singura soluție corectăr și care ar pune capăt oricăror discuții și speculații.

„Eu şi colegii din BPJ Timiş considerăm că soluţia înţeleaptă, de natură să ne permită ieşirea din impas este democratizarea deciziei. Concret: cerem ca lista celor 49 de aspiranţi la o candidatură să fie supusă votului secret în Colegiile Directoare Judeţene ale partidului, urmând ca poziţia pe listă să fie dată de numărul de voturi obţinut de fiecare. Considerăm că în acest fel, partidul va rămâne unit, iar răspunderea asupra rezultatului va fi a tuturor, în solidar. Rolul primarilor este esenţial în orice alegeri -ei sunt toţi membri în CDJ-uri!-, ori ei se vor implica la maxim dacă li se va acorda importanţă, dacă vor avea un cuvânt de spus, respectiv nu se vor implica la maxim dacă li se va trânti în faţă o listă întocmită fără ei, cu oricâtă bună-credinţă ar fi ea făcută”, a scris Robu.

Mai mult, el susține că toți candidații primari înscriți la europarlamentare trebuie să beneficieze de locuri eligibile pentru că ei atrag voturi, dar și ca răsplată pentru munca lor și pentru contribuția adusă la imaginea partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *