Roman Abramovici, refuzat de Elveţia fiind considerat „potențial pericol pentru siguranţa ţării”

Cererea de rezidenţă a oligarhului rus Roman Abramovicia fost refuzată de statul elveţian, prezenţa lui fiind definită drept un potenţial pericol pentru siguranţa statului, scrie BBC.

Poliţia federală elveţiană a sfătuit oficialităţile să respingă cererea acestuia datorită suspiciunilor de spălare de bani şi posibilelor contacte cu lumea interlopă. Miliardarul neagă vehement aceste acuzaţii.

Patronul clubului Chelsea nu a fost pus sub acuzare în Elveţia sau în altă ţară. Aceste acuzaţii sunt bazate pe suspiciunile neverificate ale poliţiei. Informaţiile au apărut după ce trustul local Tamedia a publicat o scrisoare a poliţiei.

Avocatul lui Roman Abramovici a negat orice legătură a acestuia cu organizaţii criminale. Avocatul a pornit o luptă împotriva publicării acestei scrisori, dar instanţa a decis împotriva acestuia. „În ciuda numeroaselor tentative, Poliţia federală elveţiană a eşuat în a găsi dovezi concrete împotriva clientului meu”, a adăugat avocatul.

La începutul acestui an, miliardarul rus a renunţat la viza britanică, achiziţionând cetăţenia israeliană. Deţinătorii paşaportului israelian pot călători fără viză în Marea Britanie.

Refuzul acestei cereri este pusă pe seama contextului politic din Ţara Cantoanelor, speculează BBC. Elveţia a fost ani la rând un paradis fiscal, dar acest lucru s-a schimbat în ultimii ani. Persoanele controversate sau suspecte nu au mai primit reşedinţă.

Roman Abramovici este unul dintre cei mai bogaţi oligarhi ruşi. Acesta a fost un apropiat al fostului preşedinte Boris Elţîn, iar presa speculează că ar avea o relaţie apropiată şi cu preşedintele Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *