România a sfidat Parlamentul European și nu a participat la dezbaterea în care s-a discutat situația statului de drept în țara noastră. Se pare că nu scăpăm de articolul 7

România nu a fost reprezentată, luni, la dezbaterea din Parlamentul European, în care s-a discutat fix despre statul de drept în țara noastră și, evident, acest lucru nu a trecut neobservat.

Eurodeputata germană Ingeborg Graessle, din partea Grupului Partidului Popular European, care deține și funcția de preşedinte al Comisiei pentru control bugetar, s-a declarat deranjată de faptul că Preşedinţia Consiliului nu a fost prezentă la dezbatere. „România este acum la preşedinţia Uniunii Europene şi eu văd că aceştia nu sunt în sală. Iată, n-am mai trecut printr-o asemenea situaţie cu statul de drept până acum niciodată şi niciun alt stat în Uniunea Europeană până acum nu a îndrăznit să facă ceea ce a făcut România. Ar fi fost foarte bine dacă Socialiştii şi Democraţii delimitat mai rapid de ceea ce se întâmplă în România. (…) Nu putem decât să apelăm la articolul 7 din tratat, ceea ce poate face Comisia Europeană atunci când nu mai există statul de drept. (…) Guvernul României este şi victimă şi este şi făptaş şi vedem că este ameninţată independenţa justiţiei şi ce se întâmplă cu corupţia. Vedem un preşedinte de partid care a fost în prima instanţă condamnat şi este un subiect despre care trebuie să discutăm. Şi cei din S&D trebuie să discute subiectul. Nu trebuie să avem aici standarde duble. Vedem o curte care se ocupă de caz şi care este supusă multor presiuni ”, a mai spus eurodeputata germană.

Ingeborg Graessle s-a referit şi la situaţia fostului procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi, atrăgând atenţia că aceasta „este supusă unor presiuni foarte mari şi unor acte de răzbunare”. „Din păcate Consiliul nu a făcut mai nimic la ceea ce se întâmplă şi să vină cu sancţiuni. Şi Consiliul este responsabil pentru ceea ce se întâmplă. Candidatul francez nu poate să fie primul şef al Parchetului european în asemenea condiţii, când există astfel de încălcări foarte clare care au fost făcute şi au fost făcute aceste atacuri asupra candidatei României”, a avertizat eurodeputata germană, care a concluzionat că „vorbim de mai mult decât procurorul european, vorbim de încrederea în Europa, în Comisia Europeană”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *