România, cea mai mare rată a inflaţiei din UE şi în august; este a opta lună când ne clasăm în fruntea Europei în această statistică

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, spune că ţara noastră are şi în luna august cea mai mare rată a inflaţiei din Uniunea Europeană, de peste patru la sută, şi că este a opta lună când România se află în fruntea Europei la această statistică.

“Pentru că o evaluare e întotdeauna mai bună în context şi prin comparaţie, să ne uităm la ce spune Oficiul European de Statistică (Eurostat) despre performanţa Guvernului. Avem cea mai mare rată anuală a inflaţiei din UE (4,1%) şi în luna august 2019. Este a opta lună în care ne clasăm în fruntea Europei în această statistică. Doar că nici nu e ceva cu care să ne mândrim şi nici nu e ceva ce rămâne doar într-un grafic. Realitatea se reflectă şi într-un avans constant al preturilor de consum, deci în buzunarele noastre”, a transmis, citat de news.ro, Tomac, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a atras atenţia şi asupra faptului că nu se înregistrează niciun progres în aderarea la zona euro.

”Nivelul zonei euro, la care aspirăm fără progres, este de 1%, cu 3 puncte procentuale mai mic”, a mai declarat Eugen Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *