România fierbe! Proteste în Cluj, Timișoara și Iași! Mihai Șora: ‘Uniți, salvăm toată România’

Protestul de la București nu este unul izolat. Câteva zeci de persoane s-au adunat la Cluj, Timișoara și Iași pentru a manifesta împotriva Guvernului Dăncilă și față de măsurile pe care le adoptă, în special cele din domeniul justiției. La Timișoara, unde oamenii au format un lanț uman, s-a aflat și filosoful Mihai Șora, precizează mediafax.ro.

Circa 50 de persoane au participat, sâmbătă seara, în Piața Victoriei din Timișoara la un protest față de guvernul PSD. Oamenii au scandat mesaje precum „Ați reușit, ne-ați unit” sau „În democrație, hoții stau la pușcărie”, iar la un moment dat au format un lanț uman pe platoul din fața Operei.

Filosoful Mihai Șora (102 ani) s-a aflat și el în centrul Timișoarei pentru a participa la protest.

„O justiție care nu e independentă nu e justiție. Justiția trebuie să fie deasupra celor pe care-i judecă, intangibilă, pentru ca să se poată păstra ca justiție, altfel e o fantomă. De justiția cu majuscule lor le e frică, ar vrea o justiție mititică de tot, care să le fie la îndemână și să stea în poziția de drepți la ordinele lor. În fond, ei nu sunt inconștienți, știu foarte bine ce fac și ce au făcut și știu de ce le e frică. Această putere de a rezista există în fiecare dintre noi dacă suntem împreună. Împreună e un cuvânt fundamental, e un cuvânt care face ca oamenii să fie solidari, să aibă o singură țintă cu toții, să nu meargă în direcții diferite, e singurul fel în care pot să-și răpună dușmanul. Dușmanul e viclean, nu stă drept în față cu pieptul sus, se strecoară, ia aparențe umile până când pune mâna pe tine și odată ce te-a înhățat, lucrurile sunt terminate”, a spus Mihai Șora.

De asemenea, filosoful i-a încurajat pe oameni să participe la referendumul pe justiție, declarând că „este important să spună «asta este voința noastră». Dacă nu ies la vot, degeaba ies ei și dușmănesc ei fiecare în parte masa aceea de sus care-i tiranizează. Dacă nu ies în stradă cu toții, împreună, ca să reprezinte o forță, risipiți fiecare în cămăruța lui nu reprezintă o forță”.

Înainte de a pleca, Mihai Șora a scandat de câteva ori, alături de protestatari, mesajul „Uniți, salvăm toată România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *