România ia 450 milioane euro de la BEI pentru a-și dezvolta zona rurală

 

 

România ia de la Banca Europeană de Investiții (BEI) un împrumut de 450 de milioane de euro, bani ce vor fi folosiți pentru punerea în aplicare a Programului național de dezvoltare rurală (PNDR).

 

Împrumutul, care a fost aprobat cu ocazia reuniunii Consiliului de administrație al BEI, ce are loc la București, în perioada 17-18 septembrie, poate acoperi modernizarea a 3.000 de ferme și va cofinanța 400 de proiecte axate pe prelucrarea și comercializarea produselor agricole, precum și 750 de programe care vizează îmbunătățirea serviciilor pentru populația rurală.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va fi promotorul proiectului, în timp ce o serie de entități publice și private vor fi beneficiarii finali ai împrumutului acordat de BEI Ministerului Finanțelor Publice (MFP), relatează Mediafax..

Aceasta este a doua operațiune a BEI care sprijină dezvoltarea rurală în România. Operațiunea anterioară, în valoare de 300 de milioane de euro, care a sprijinit Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013, a fost finalizată, iar de plățile din cadrul acesteia au primit finanțare circa 900 de proiecte de infrastructură rurală, precum și 4.000 de fermieri și IMM-uri din domeniul industriei agroalimentare și din sectorul forestier.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.