România, în pericol! Comisia de la Veneția IA decizia finală!

Legile justiției și modificările la codurile penale sunt discutate de Comisia de la Veneția, într-o ședință plenară care va avea loc astăzi și mâine. Ulterior, Comisia va întocmi un raport despre situația din România. De altfel, Comisia de la Veneția recomandase României să aștepte până la raportul final, însă Coaliția PSD-ALDE s-a grăbit să dea o Ordonanță de modificare a legilor Justiției care a aruncat practic țara în aer.

În cele două zile de discuții, Comisia este așteptată să emită confirmarea avizului preliminar pe tema legilor justiţiei din România. Comisia a criticat dur modificările aduse de Parlament și Guvern acestor legi.

La discuții participă și președintele comisiei parlamentare speciale, Florin Iordache, dar și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Pe agenda provizorie a reununii se menţionează că avizul va fi adoptat cu modificări pentru a reflecta prevederile Ordonanţei de Urgenţă adoptate în principiu pentru conformarea cu observaţiile comisiei. De asemenea, ar urma să examineze, în vederea adoptării, un proiect de aviz referitor la Codul Penal şi la Codul de procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.