România, pe primul loc în lume la rata deceselor de Covid-19. SUA își avertizează cetățenii să nu călătorească la noi

România a trecut, vineri, pe primul loc în lume la numărul de decese de COVID raportat la populație. Zona de est a Europei (Lituania, România, Bulgaria, Bosnia-Herțegovina) este roșie. Aceste țări au un număr mare de decese raportat la un milion de locuitori în ultima săptămână. Astfel, România are cea mai mare medie, de 16,6. Este cea mai mare medie din Europa, dar din păcate, conform datelor celor mai recent bilanț, este și cea mai mare medie pe plan mondial, informează digi24.ro

România este urmată, în Europa, de Bulgaria, cu o medie de 12,37 decese, potrivit Our World in Data. Și Lituania are o situație destul de dificilă, cu o medie de 10,14 de decese, în condițiile în care și incidența COVID-19 este mare în această țară.

În schimb, în vestul Europei, Franța, Italia, Marea Britanie, Portugalia sunt „verzi”, indicele deceselor fiind foarte mic. În Marea Britanie este sub 2, deși numărul cazurilor este comparabil cu cel din valul precedent al pandemiei. Numărul deceselor, în această țară unde populația este în bună parte vaccinată, este acum chiar și de 20 de ori mai mic.

Departamentul american de Stat a lansat vineri o avertizare de călătorie prin care își sfătuiește cetățenii să nu călătorească în România, din cauza numărului mare de infectări din țara noastră.

România este pusă, astfel, pe același palier cu state ca Bosnia și Herțegovina, Belarus și Cambodgia. Este o alertă de gradul 4, cea mai ridicată, care se bazează pe avizul Centrului pentru Controlul Bolilor.

„Nivelul de infectări este extrem de ridicat”, avertizează Departamentul de Stat. „Riscul de vă îmbolnăvi și a de dezvolta simptome severe este mai scăzut dacă sunteți vaccinat cu schema completă”, mai spune avertizarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *