România, raiul infractorilor. Irakianul Ahmed, acuzat de evaziune şi spălare de bani de Poliţia Capitalei: „A venit din Londra. Aici, înșelăciunea e mai ușoară și nu depune efort”

România a ajuns raiul infractorilor după 2 ani în care PSD-ALDE au relaxat legislația penală și au slăbit Justiția.

Este relevant ce spune, în acest context, un irakian, inculpat zilele trecute de Parchetul și Poliția Capitalei pentru evaziune fiscală de 450.000 de lei și spălare de bani de 3 milioane de lei. Judecătorii l-au plasat pe Ali Gassim Muhammad Ali, zis Ahmed, doar sub control judiciar, spre nemulțumirea polițiștilor care au lucrat la caz.

Potrivit unui document al Poliției, ”inculpatul Ali Gassim Muhammad Ali și-a arogat meritele unui adevărat expert în activitate infracțională economică, pe teritoriul României, susținând că a învățat inclusiv
cetățeni români cum să comită înșelăciuni, iar, în opinia sa, țara noastră este mult mai prielnică decât Marea Britanie, întrucât „înșelăciunea”este „mai ușoară”, fără „muncă și efort”, aspecte care rezultă din următoarele convorbiri:

ALI GASSIM MUHAMMAD ALI: „Eu am venit pe la …[neinteligibil]… FIRAS și la FIRAS, dar pe FIRAS l-am văzut, că se ducea la KHALED, împreuna cu ăsta, cum îi zice, sirianul MUSTAFA, îl cunoști pe MUSTAFA?”

INTERLOCUTORUL: „Da”

ALI GASSIM MUHAMMAD ALI: „Da, a venit din Londra”, „Da. A zis că acolo nu este mulțumit, ce câștigă se duceau pe cheltuieli și s-a întors”

INTERLOCUTORUL: „Păi și aici de ce a venit? Cumva să își caute de muncă?”

ALI GASSIM MUHAMMAD ALI: „De unde să știu! Păi aici îi este mai bine, pentru ca aici înșelăciunea este mai ușoară și nu depune efort, pentru că era acolo muncă și efort, da!” (procesul-verbal de redare a convorbirii telefonice din 29.06.2019, ora 11:55:24)”, se arată în documentul obșinut de Newsmaker.ro

Context. În ultimii 2 ani, de când PSD-ALDE au preluat Guvernul și majoritatea parlamentară, au dus o lupă asiduuă de relaxare a legislației penale și slăbire a Justiției.

În ciuda protestelor masive de stradă, legile Justiției au fost modificate, iar șeful statului Klaus Iohannis a fost obligat să le promulge. În schimb, modificările la codurile penale au fost declarate neconstituționale de CCR, dar aceasta abia după condamnarea și arestarea liderului PSD, Liviu Dragnea, și după crimele de la Caracal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *