România secolului XIX: Un tren a făcut peste 13 ore de la București la Teiuș

Trenul IR 1835 a făcut mai mult de 13 ore de la București la Teiuș, după ce locomotiva s-a defectat de mai multe ori la puțin timp după plecare. Trenul CFR Călători a parcurs cei 519 km în aproape 13 ore și jumătate, întârzierea fiind de 3 ore și 28 minute, transmite hotnews.

Acest tren circulă pe o rută mai lungă decât ruta directă de pe magistrala 300: București – Brașov – Sighișoara – Teiuș (392 km). IR 1835 are un parcus cu 127 km mai lung, via Craiova – Târgu Jiu – Simeria. Viteza medie nu era prea mare, parcursul durând în mod normal zece ore: joi s-a defectat locomotiva de mai multe ori la Chiajna, trenul a staționat acolo două ore și jumătate și a mai acumulat o oră de întârziere până la Teiuș.

Trenul a plecat din București la 16.36 și a ajuns în jurul orei 6.00 la Teiuș, în loc de 2.33.

Iată ce a spus CFR Călători despre incident

Pe 10 februarie 2022, trenul IR 1835 care circulă în relația București Nord – Craiova – Teiuș/Cluj Napoca a întârziat circa 150 minute în stația Chiajna ca urmare a producerii unor defecțiuni succesive la locomotivă. Trenul și-a reluat circulația în condiții de siguranță cu o locomotivă de ajutor.

Facem mențiunea că o parte dintre călători au fost preluați de trenul R 9005 București Basarab – Craiova. De asemenea, în stațiile din parcursul trenului IR 1835, personalul feroviar CFR Călători va oferi asistență pasagerilor pentru a se asigura toate legăturile către destinațiile finale.

O comisie va cerceta cauzele care au condus la producerea acestor defecțiuni.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.