Ceremonia de preluare a președinției UE: liderii României și ai Europei stau în lojă cu penali de marcă

Ceremonia oficială de preluare a președinției rotative a UE a început, joi seară, la Ateneul Român în prezența preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, și a preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk. România este reprezentată de președintele Iohannis, de premierul Dăncilă și de restul membrilor Guvernului.

Alături de cei mai importanți oficili europeni la ceremonie au fost invitați din partea Guvernului și o parte a „penalilor de rang înalt” pe care România a fost capabilă să-i dea: Adrian Năstase, fost premier, condamnat definitiv, sau Adrian Severin, fost ministru de Externe, condamnat definitiv și eliberat înainte de termen.

Evident, în sală s-a aflat și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată și pentru care s-a cerut avizul pentru cercetarea unei presupuse luări de mită de 800.000 de dolari, dar a lipsit Liviu Dragnea, condamnat penal definitiv și în prim termen, dar și cercetat penal în mai multe dosare.

Sursa foto: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *