România va cere Comisiei Europene prelungirea termenului până la care termocentralele se pot alinia cerinţelor de mediu

România solicită concesii Comisiei Europene. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

România va cere Comisiei Europene prelungirea din 2021 până în 2024 a termenului până la care termocentralele pe cărbune se pot conforma noilor cerinţe europene de mediu, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan.

„Comisia Europeană a adoptat noile BAT-uri (best available techniques – cele mai bune tehnici disponibile n.r) privind limitele de noxe care sunt mult mai restrictive. Conform noilor cerinţe, este nevoie de un complex de măsuri, atât tehnice, cât şi la nivel investiţional. Tehnic înseamnă măsuri primare, înseamnă opriri de grupuri energetice, care pentru termocentralele din Oltenia ar fi de minimum şase luni, şi atunci trebuie făcută o eşalonare, un grafic de oprire pe fiecare capacitate, corelat cu asigurarea operării celorlalte grupuri privind siguranţa sistemului energetic, respectiv asigurarea cash-flow-lui pentru companie”, a arătat oficialul ministerial, prezent la Thermal Energy Forum.

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/economic/2018/02/22/romania-va-cere-comisiei-europene-prelungirea-termenului-pana-la-care-termocentralele-se-pot-alinia-cerintelor-de-mediu–59935

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *