Românii au cheltuit 20 de MILIOANE de euro în mini-vacanța de Crăciun!

Aproape 140.000 de români și-au petrecut în acest an Crăciunul în diverse destinații din țară, reușind să cheltuiască în doar 4 zile, peste 18 miliane de euro pentru cazare, masă și distracție. Potrivit unei analize a Federației Patronatelor din Turismul Românesc, față de anul trecut de Crăciun, românii au scos din buzunar cu 14% mai mulți bani. Datele sunt aproximative, au fost obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat unui număr semnificativ de operatori din turism.

Un număr de peste 139.000 de români și-au petrecut în acest an Crăciunul în diverse destinații din țară, unde au cheltuit pe cazare, masă și distracție aproximativ 18 milioane de euro, potrivit datelor centralizate de către Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Cheltuiala medie a turiștilor care au preferat destinațiile interne a fost de aproximativ 570 de lei pe sejur, doar pentru cazare și mesele incluse în pachetele turistice, în creştere cu 14% față de anul trecut.

Cheltuielile suplimentare, cu drumul şi distracţia, au fost în medie, de 500 lei pe sejur, pentru fiecare turist.

Anul acesta, Crăciunul și Revelionul sunt ultimele oportunități turistice pentru românii care dețin vouchere de vacanță și care expiră până la sfârșitul anului. Astfel, mai mulți români au ales să petreacă sărbătorile în țară, observându-se o creștere cu 14% a numărului de turiști în destinații interne.

Majoritatea turiștilor a dorit să-și petreacă sărbătoarea Crăciunului în mod tradițional. Cele mai solicitate au fost pensiunile rurale, unde gradul de ocupare a depășit 90%, fiind cazați aproximativ 55.000 de turiști.

Cele mai căutate destinații în mediu rural au fost Bran, Maramureș, Bucovina și zona Sibiului, unde gazdele pensiunilor i-au întâmpinat pe turiști cu mâncare tradițională și obiceiuri românești. Primirea colindătorilor în jurul focului de tabără, costumele populare, obiceiul tăierii porcului, excursiile cu sania au fost doar câteva din atracțiile acestor zone. În privința tarifelor, acestea au variat între 350 și 800 de lei/persoană, în funcție de destinație și preferințele fiecărui turist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *