Românii au realizat cea mai ieftină maşină

Cei mai mulţi locuitori ai oraşelor supra-aglomerate îşi doresc maşini cu dimensiuni mici şi economice, pentru a fi utilizate zi de zi în traficul urban. În acest context, publicaţia Argus a realizat un clasament al celor mai avantajoase maşini, analizând peste 1.000 de modele de autoturisme.
Argus a realizat clasamentul luând în calcul indicatorul „cost per kilometru”. Este un indicator obţinut compilând mai multe date, care ia în calcul nu doar valoarea de achiziţie, ci costul total de utilizare al autoturismului, în mai mulţi ani de utilizare optimă, în care intră costul cu finanţarea achiziţiei, costul combustibilului, asigurările şi service-ul. Acest indicator arată de fapt cât de ieftină sau de scumpă este o maşină cu totul, nu doar atunci când este cumpărată.
Astfel că potrivit calculelor realizate de Argus, cel mai mic cost per kilometru din lume, 0,33 euro pe kilometru, îl are Dacia Sandero, echipată cu motorul de un litru Sce de 75 de cai putere.
Locul doi în acelaşi clasament este ocupat de Dacia Logan cu motorul de un litru (1.0 Sce de 75 de cai), care are un cost per kilometru de 0,35 euro. Maşina românească, fabricată în judeţul Argeş, împarte această poziţie cu modelul Suzuki Celerio 1.0 Avantage, în dreptul căreia sunt tot 35 de cenţi pe kilometru.
Pe locul 3 se află tot o Dacie, modelul Duster diesel, cu propulsorul Renault 1.5 dCi de 90 de cai putere şi în varianta cu tracţiune faţă, cu un cost per kilometru de 0,37 euro. Dusterul împarte această poziţie cu modelul Citroen C1 varianta 1.0 Vti de 68 de cai putere.

Sursa foto: www.promotor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.