Românii au uitat de pandemie deși numărul de cazuri de coronavirus a explodat: Zeci de mii de pelerini s-au înghesuit la mormântul lui Arsenie Boca și la Mănăstirea Petru Vodă din Neamţ

Aproape 5.000 de pelerini au ajuns, duminică, la Mănăstirea Prislop, unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România.

Deşi nu a fost zi de mare sărbătoare, iar pelerinajele organizate pentru grupuri, cu autocarele şi microbuzele aproape au lipsit, românii au aglomerat curtea aşezării din Ţara Haţegului şi împrejurimile acesteia.

Pe ultimii kilometri ai şoselei spre locul unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca s-au format coloane uriaşe, iar şoferii au avut de aşteptat minute în şir în blocaje rutiere. Parcarea din faţa mănăstirii şi locurile de refugiu de pe marginea drumului s-au dovedit neîncăpătoare, iar în haosul creat, călătorii care au reuşit să îşi găsească loc pentru a-şi lăsa autoturismele s-au putut considera norocoşi.

Aglomeraţie a fost şi în târgul de suveniruri, dar mai ales în curtea mănăstirii şi pe aleea care duce spre cimitirul acesteia. Cei mai mulţi dintre pelerinii sosiţi duminică dimineaţă la slujbă au avut de aşteptat aproape o oră pentru a ajunge în faţa mormântului duhovnicului Arsenie Boca. Unii au venit echipaţi că măştile de protecţie, în schimb mulţi pelerini au renunţat la purtarea lor, în ciuda aglomeraţiei de la mănăstire.

Slujbă cu mii de oameni, în pandemie

Mii de credincioși nu au mai ținut cont duminică de distanțarea socială și au umplut curtea Mănăstirii Petru Vodă din Neamţ, pentru a-l pomeni pe părintele Iustin Pârvu. Enoriașii au venit din toată țara și s-au rugat împreună pentru odihna veşnică a „Sfântului Moldovei”.

Fără măști, fără măsuri de siguranță, fără triaj sau măsurarea temperaturii. Printre sutele de oameni care au stat la coadă s-a numărat și prefectul județului Neamț, George Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *