Românii dau 200 de euro pe un smartphone

Preţul mediu al smartphone-urilor vândute în România a depăşit în primul semestru din acest an valoarea de 200 euro, în crestere cu peste 13% faţă de pretul mediu înregistrat anul trecut, conform studiu realizat de Avenir Telecom.

În primele şase luni ale anului, românii s-au orientat, în achiziţia de smartphone-uri, către telefoane din gamele medie şi de top disponibile în piaţă. Mai mult, şi-au dorit telefoane cu o durată de viaţă a bateriei din ce în ce mai mare.

Piata de smartphone-uri a înregistrat în primul semestru cel mai mare avans din ultimii trei ani, pe fondul achizitiei de terminale mai performante, la un pret mai mare. Astfel, din punct de vedere valoric, piata de smartphone-uri din România a urcat în primele sase luni ale anului cu aproximativ 40% fată de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Consumatorii au început să se orienteze către telefoane cu o valoare mai mare, arătând o preferinţă în achiziţie către flaghship-urile producătorilor. În decizia de achiziţie, consumatorii au fost ajutaţi de ofertele operatorilor, dar si de promotiile agresive ale retailerilor, atât offline cât si online.

Pe lângă schimbarea comportamentului utilizatorilor, evolutia pieţei de smartphone-uri a fost determinată şi de creşterea consumului la nivel general, dar şi de schimbarea strategiei producătorilor de smartphone-uri care au lansat în piaţă mai multe modele de telefoane din segmentele middle şi high, mutând astfel şi atenţia consumatorilor către aceste categorii de smartphone-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *