Românii dau buzna să se vaccineze: Nu a mai rămas niciun loc liber în București

190.000 de persoane s-au înscris pentru vaccinare în a doua etapă și nu a mai rămas niciun loc liber pentru vaccinare în București pentru următoarele trei săptămâni, a anunțat vineri seară coordonatorul strategiei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, la doar câteva ore după ce platforma a devenit funcțională.

„În total, vineri, în prima zi a etapei a doua de vaccinare s-au programat la nivel național 190.000 de oameni, între care 50.000 în Capitală, acolo unde locurile sunt ocupate pentru următoarele 20 de zile”, a declarat Victor Gheorghiță, la Digi24.

„Există un număr de 20 de zile pe care se pot face programări, până la rapelul de la ziua de 21. Vom reevalua situația în funcție de numărul de doze și putem extinde practic pe o durată mai mare”, a adăugat Gheorghiță.

„Acum o oră erau 18.000 de utilizatori pe minut. Am vorbit cu directorul STS şi mi-a zis că e una dintre cele mai mari provocări din punct de vedere al platformelor informatice. (…) Erau în prima oră alocate peste 100.000 de sloturi, ceea ce înseamnă 50.000 de persoane programate, pentru că o persoană alocă prima doză şi doza de rapel”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *