Românul condamnat la moarte în Malaesya scapă de pedeapsă!

Românul condamnat la moarte în Malaesya poate răsufla ușurat! Autoritățile malaeziene au anunțat astăzi că sunt de acord cu abolirea pedepsei cu moartea. Ionuț Gologan a fost condamnat în Malaesya pentru trafic de droguri.

Pedeapsa capitală, prin spânzurare, este în prezent prevăzută de legislaţia malaysiană pentru crime, răpire, posesia armelor și traficul de droguri.
Guvernul este de acord cu abolirea pedepsei cu moartea. Sper că legea va fi modificată în curând”, a declarat ministrul malaysian al comunicaţiilor, Gobind Singh Deo, pentru France Presse.

Guvernul a optat pentru abolire pe fondul opoziţiei în creştere din partea malaysienilor faţă de pedeapsa cu moartea.

„Pedeapsa cu moartea este o barbarie şi o cruzime inimaginabilă”, a declarat într-un comunicat N.Surendran, de la „Avocaţi pentru libertate”, o organizaţie locală pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţii.

Ionuţ Gologan a primit pedeapsa cea mai aspră. A fost prins pe 26 iunie 2012, iar în octombrie 2013 a fost condamnat de căre prima instanţă la moarte prin spânzurare. La data de 31 octombrie 2013, decizia instanţei a fost atacată cu apel de către avocatul malaezian angajat de statul român. Pe 16 februarie 2015, în urma judecării apelului, Curtea de Apel a menţinut sentinţa iniţială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *