Românul dispărut în Turcia a fost găsit. N-a explicat de ce a plecat de lângă soție și soacră și s-a făcut nevăzut!

Poveste de lumea misterelor. Ploieșteanul dispărut fără urmă în Turcia luna trecută a fost găsit de reprezentanții consulari, după ce mai mulți cetățeni turci l-au recunoscut în Istanbul. Pe 30 august,Salvatore Popescu se afla în vacanţă, împreună cu soţia, fiica, şi soacra, şi s-ar fi pierdut în aglomeraţia de la intrarea în Muzeul Palatului Topkapi.

Conform Ministerului român de Externe, Salvatore Popescu a fost găsit pe străzile din Istanbul, fiind recunoscut de mai mulți cetățeni turci.

Nu se știe cu exactitate ce s-a întâmplat cu românul. Dacă a plecat de bună voie sau a fost victima unei răpiri. El a fost adus în țară și se află internat într-un spital pentru a se vedea dacă are vreo problemă. Din primele investigații medicale, ploieșteanul nu prezintă nicio afecțiune.

Iată precizările MAE:

Ministerul Afacerilor Externe face cunoscut că, în cursul nopții de 25 spre 26 septembrie 2018, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a reușit repatrierea cetățeanului român care a fost dat dispărut în orașul Istanbul la data de 30.08.2018.

Menționăm că, între momentul sesizării dispariției cetățeanului român și cel al identificării acestuia, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul și al Ambasadei României la Ankara, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, au întreprins o serie de demersuri specifice complexe, inclusiv în cooperare cu autoritățile locale turce.

Persoana în cauză a fost identificată de către reprezentanții oficiului consular în cursul zilei de 25 septembrie a.c., aceasta fiind recunoscută după semnalmente de către cetățenii turci, care au facilitat prezentarea persoanei la consulat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *