Rovana Plumb anunță că săptămâna viitoare se va decide, în CEx, cine îi ia locul Olguței

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a declarat că, cel mai probabil, săptămâna viitoare, va avea loc CEx al PSD, în care se va decide cine va fi propus pentru Ministerul Dezvoltării, în locul Olguței Vasilescu, care a anunțat că se retrage, după ce a văzut că șansele ei de a fi numită de președintele Iohannis, după trei respingeri, sunt nule.

„Olguța Vasilescu este un bun profesionist. O cunosc de ani de zile și ar fi făcut față cu brio la Ministerul Dezvoltării, dar ca om de partid, ca fiecare dintre noi am înțeles că acum e mai important ce se întâmplă cu România. Eu sper ca domnul Iohannis să pună capăt acestui tip de joc politicianist și să facă nominalizarea la cele două ministere. Probabil că săptămâna viitoare vom avea un Comitet Executiv pentru că știți că toate hotărârile se decid la propunerea premierului Viorica Dăncilă,  pentru că avem nevoie de continuitate și de a face față la toate solicitările care vin de la Bruxelles, în cadrul Președinției Consiliului UE pe care o exercităm. Nu pot să spun că nu au fost înregistrate progrese în dosare. Toate legile care se dezbat la nivelul UE, care sunt adoptate, fiecare dintre ele au impact asupra cetățenilor”, a declarat Rovana Plumb, miercuri la România Tv.

Președintele Iohannis îi transmisese premierului Dăncilă că o refuză pe Vasilescu pentru funcția de ministru al Dezvoltării și că aceasta urmează să înainteze o altă propunere pentru funcţia de vicepremier şi șef al Dezvoltării. În scrisoare nu a precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Şeful statului a respins în mod repetat propunerile de la Dezvoltare şi Transporturi, Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu, iar premierul a retrimis de fiecare dată aceleaşi nume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *